Jul i Nordfjord

Jul i Nordfjord 2019

Jul i Nordfjord er eit julehefte med kulturhistorisk og litterært stoff frå og om Nordfjord. Heftet blir gitt ut av Nordfjord Folkemuseum.

Siste utgåve av Jul i Nordfjord kan du kjøpe på museet eller hjå ein av forhandlarane våre i Nordfjordkommunane og Førde.

Er ikkje heftet i sal der du bur? Kontakt oss, så sender vi det pr. post. Pris for hefte frå 2018 er 120, medan tidlegare utågver kostar 100 kroner. 

Vil du skive i bladet eller har tips om gode saker? Er du forhandlar eller privatperson og ønsker å kjøpe bladet?

Kontakt oss på nfm@misf.no / 480 63 234

Abonnere

Du kan abonnere på bladet. Då sender vi det til deg fast kvart år til du seier opp. Kanskje vil du abonnere på to - eller ti - kvart år, til å gje vekk i julegåve. Ring eller send oss ein e-post.

Historikk

Jul i Nordfjord blei første gong gjeve ut i 1936, og har sidan den gong hatt ulike utgivarar. I 1936 var Erik Fønstelien Bokhandel i Måløy utgjevar (berre denne årgongen). I 1940–46 var Kolbein Sterke utgjevar, ved redaktør K. Sølvberg i Stryn. Deretter låg heftet nede ei tid før Firda Ungdomslag tok til å gje ut heftet i 1956. I 2004 – 16 var Nordfjord Folkemuseum og Nordfjord Sogelag som utgivarar med ei frittståande redaksjonsnemnd. Frå 2017 tok Nordfjord Folkemuseum over det redaksjonelle ansvaret.

Gamle årgongar 

Mange gamle årgongar av Jul i Nordfjord er no digitalisert (sjå her). Eldre hefter kan også tingast gjennom museet.